Telewizja hotelowa

A Taste of Cuba Food Guide

kuchnia kubańska nie jest prostym przedmiotem …

Standard jedzenia w restauracji własnością rządu na Kubie nie jest bardzo dobra, lepiej w większych zagranicznych posiadanych hoteli choć może to nie być kuchnia kubańska. Najlepszym i najbardziej autentyczne dania również znajduje się w Casa particulares (stancje) oraz paladares (restauracje w domach ludowej).

Z powodu ograniczeń rządowych i embarga USA istnieją niedobory żywności i ludzie mają ich jedzenie na kartki. Każda osoba dostaje swój miesięczny przydział chleba, ryżu, cukru, itp, a nawet mydło i papierosów, która jest w dużym stopniu dotowane przez rząd. Coś więcej, jeśli nawet są dostępne, są sprzedawane po wyższej cenie i często dostępne tylko z wymienialnej peso kubańskie (pieniędzy turystycznej).

Oczywiście istnieje również ogromny czarny rynek, który wymyka się niedoborów, choć nikt nie jest pewien, jak to faktycznie działa i gdzie jedzenie pochodzi z . http://torby.pro/oferta/torby-materialowe/bawelna.. Możesz być oferowane homara, wołowina i ryby w casa, ale będą podkreślają, że „jeśli ktoś pyta, powiedz im, że zjadł kurczaka”.

Cechy mięsa bardzo ciężko w kuchni kubańskiej. Wieprzowiny i kurczaka są bardzo popularne na Kubie, ale wołowina jest nieco trudniejsze do zdobycia, ponieważ wszystkie zwierzęta gospodarskie na Kubie jest własnością rządu, a zatem podlega urzędowej racjonowania i przepisami.

Jedzenie jest na ogół ciężkie i tuczu z czosnkiem i cebulą najczęściej stosowany jako środek aromatyzujący. Przyprawy są rzadko stosowane, a jedzenie nie jest na pewno gorąco. Warzywa nie posiadają znacznie oprócz małych sałatek ubocznych. Dlatego wegetarianie nie są bardzo dobrze dostosowane dla oprócz ryżu i fasoli.

Aspekt morza kuchni kubańskiej jest doskonała i ryby są smaczne i świeże. Homary i krewetki są specjalnością i gotowane z czosnkiem i cebulą.

Artykuł napisany przez: